fbpx

IMFS

Veniturile din străinătate sunt acceptate pentru obținerea unui credit? - 43825

În general, instituțiile bancare și non-bancare adoptă criterii de eligibilitate proprii atunci când vine vorba de categoriile de venituri acceptate pentru acordarea unui credit, respectiv calcularea gradului de îndatorare. Pe de altă parte, și cuantumul venitului minim acceptat pentru accesarea unui împrumut diferă de la o instituție la alta. Prin urmare, recomandat ar fi să iei în calcul și o colaborare cu un broker de credite, care îți poate facilita semnificativ accesul la creditul dorit.

Există mai multe categorii de venituri care sunt acceptate și luate în calcul când vine vorba de acordarea unui credit. De la venitul fix, sporurile periodice, veniturile din contracte de drepturi de autori și activități individuale, pensii, burse, dividente și acțiuni, fiecare poate fi adăugat la calcularea raportului cheltuieli/venituri. De asemenea, veniturile realizate în străinătate sunt un sprijin semnificativ pentru a accesa o ofertă de creditare în România.

Pot obține un credit în România cu venituri realizate în străinătate?

În România, există bănci și instituții care îți oferă credite chiar dacă ai venituri realizate în altă țară. Totuși, ca în orice altă situație, trebuie să îndeplinești o serie de condiții de eligibilitate și să demonstrezi cu documente viabile că veniturile sunt încasate în mod legal. Diferența față de a accesa un credit luând în calcul veniturile realizate în țară este reprezentată de faptul că acum va fi necesar să depui mai multe documente care să ateste eligibilitatea ta și a veniturilor tale.

Una dintre cele mai importante condiții de îndeplinit, ca în orice altă situație, este să poți legal să demonstrezi că ai venituri obținute din contracte de muncă în străinătate vechi de cel puțin 6 luni. În general, perioada respectivă poate să difere subtil în funcție de fiecare instituție sau bancă în parte, dar ai nevoie de contracte pentru a demonstra faptul că ai disponibilitatea unor resurse financiare clare, care îți vor permite să-ți plătești rata și alte obligațiuni fiscale.

Venituri realizate în străinătate versus venituri realizate în interiorul țării

Chiar dacă este posibil să obții un credit bancar în România atunci când ai venituri realizate în străinătate, acest lucru depinde de politica fiecărei bănci sau instituții non-bancare. Majoritatea creditorilor îți vor solicita o dovadă a veniturilor, precum o adeverință sau declarație de venit, iar aceste documente, fiind într-o altă limbă, ar trebui să fie traduse în limba română, respectiv ar trebui legalizate de către o persoană avizată și specializată.

Unele bănci pot solicita și documente suplimentare, cum ar fi extrasele bancare sau documente de natură fiscală. Este important să verifici cerințele fiecărei bănci în parte înainte de a aplica pentru un credit bancar, deoarece, altfel, s-ar putea să fie nevoie să te întorci în țara în care au fost realizate veniturile pentru a solicita diferite acte de la bănci sau locul de muncă. Implicit, drumurile te vor costa atât bani, cât și timp, de aceea este important să ai totul pregătit deja.

Un alt aspect important de luat în considerare este valuta veniturilor tale. Dacă ai venituri într-o altă valută decât cea în care este acordat creditul, este posibil să fie nevoie să suporți costuri suplimentare legate de conversia valutară și de fluctuațiile cursului de schimb valutar. Așadar, cu toate că este posibil să obții un credit bancar cu venituri din străinătate, este important mai ales să verifici cu atențiile criteriile de eligibilitate ale fiecărei bănci și să fii pregătit să prezinți documentele necesare în limba română și legalizate.

Articole asemanatoare
Suna!