fbpx

IMFS

Creditele cu Dobândă Fixă - 23549

Creditele cu dobândă fixă

Mulți dintre noi atunci când alegem un credit, fie el de nevoi personale sau ipotecar, dobânda este un element cheie în costul total al împrumutului contractat.Astfel avem de ales între o dobândă fixă, ceea ce presupune că debitorul (adică persoana care împrumută banii) va plăti aceeași sumă pe toată durata contractului de creditare.Implicit clientul va ști exact care este rata creditului în fiecare lună pe parcursul întregii perioade de creditare.Dobânda fixă este stabilită la semnarea contractelor de creditare și nu poate fi modificată pe parcursul procesului de creditare.Pe de altă parte dobânda variabilă, poate fi mai mică decât cea fixă, ceea ce înseamnă rate mai mici, în funcție de evoluția pieței financiare.

Credit cu dobandă fixă sau credit cu dobândă variabilă? Ce să alegem?

Specialiștii IMFS sunt dispuși să vă consilieze în această privință și să vă ofere cele mai bune soluții, în funcție de situația particulară a fiecărui client.Personalizarea ofertei are ca scop fidelizarea, creșterea gradului de încredere, astfel că tot mai mulți oameni se îndreaptă înspre consultanți  financiari dedicați și hotărâți să se adapteze cerințelor clientului. Specialiștii IMFS au ca principală misiune să ofere soluții special adaptate nevoilor acestora.Dacă și tu ești indecis cu privire la alegerea unui anumit tip de credit, fie cu dobândă fixă fie unul cu dobândă variabilă, consultanții IMFS sunt aici să vă ajute să luați cele mai bune decizii pe baza unor oferte personalizate și a unei analize atente. Pentru o discuție privind tipurile de credite aflate în portofoliu IMFS,  poți folosi formularul de contact, pe care îl găsești aici

Care este avantajul unui credit cu dobândă fixă?

Clienții întreabă- specialiștii IMFS răspund.O dobândă fixă ne garantează costurile fixe ale împrumutului, clienții plătind aceeași rată lunară pe tot parcursul perioadei de creditare. Acest lucru permite celor care optează pentru acest tip de dobândă, să își planifice eficient bugetul lunar disponibil, fără a exista surprize (în sensul creșterii ratei) pe întreaga perioada de rambursare.Deseori oferta împrumutului se prezintă având la bază două variante:-o variantă de împrumut  a cărei dobândă nu se modifică, deci  procentul rămâne același pe toată durata plății creditului. Procentul poate fi undeva între 8-9% din suma împrumutată, sau chiar mai mic.-o altă variantă este creditul cu dobândă variabilă. Aici lucrurile stau diferit de la o lună la alta, dar dobânzile variabile sunt de cele mai multe ori mai mici decât cele fixe. La o privire de ansamblu trebuie ținut cont de fluctuațiile care pot să apară, însă pe termen mediu cel mai potrivit este un împrumut cu dobandă variabilă, ținând cont și de indicii ROBOR, respectiv IRCC care se calculează în baza tranzacțiilor dintre bănci. Mai multe informații despre indicii de referință IRCC și ROBOR, găsești în acest articol.

Care este avantajul unui credit cu dobândă variabilă?

Atunci când hotărâști achiziționarea unui credit, dobânzile variabile pot determina atât o creștere de costuri cât și o scădere semnificativă pe parcurs, întrucât ratele fluctuează în funcție de un indicator monetar independent. Indicele utilizat de bănci în cazul creditelor în lei este Robor. Acest lucru înseamnă că evoluția dobânzii pe parcursul creditului va fi influențată numai de către evoluția pieței financiare.Creditele cu dobandă fixă au fost preferate de mulți clienți, datorită costurilor previzibile, însă datorită situației economice globale, se pare că tot mai mulți oameni își îndreaptă atenția înspre reducerea costurilor cu ratele și implicit optează pentru chetuieli mai mici alegând un credit cu dobândă variabilă.Diferența de costuri este semnificativă între cele două tipuri de dobânzi (fixă și variabilă). Dobânzile fixe sunt cu 2-4 puncte procentuale mai mari decât dobânzile variabile și atunci riscul de dobânda ar putea fi preluat de client, iar varianta unui credit cu dobândă variabilă poate fi o alegere mai atractivă.Aici găsești mai multe informații, legate de tipul de credite pe care le poți achiziționa prin intermediul IMFS: simulator credit.

 Ce înseamnă o majorare de dobândă?

Dacă discutăm de creditele de consum, impactul asupra ratei lunare nu este atât de mare ca și în cazul unui credit imobiliar, deoarece în cazul din urmă suma împrumutată este net superioară unui credit de consum, iar perioada de rambursare este mai mare.

Ce este dobânda mixtă?

Instituțiile financiare pot avea în portofoliu un pachet de creditare mixt de tipul: în primii ani clientul poate beneficia de dobândă fixă, urmând ca ulterior, perioada de dobândă să fie variabilă. Specialiștii IMFS ne spun să alegem cu atenție ofertele creditelor și să avem în vedere un grad de îndatorare, care să fie confortabil pentru întreaga familie. Dobânda fixă, mai mică ofera posibilitatea unei rambursari ușoare și relativ ieftine a creditului.Insă trebuie avut în vedere și rata dobânzii variabile care va fi egală cu valoarea dobânzii pe piață la momentul respectiv, la care se adună o marja stabilită de bancă.Modificările frecvente ale nivelului dobânzii, se produc  datorită inflației și a costurilor de creditare care fluctueză în funcție de politica monetară adoptată la nivelul fiecărei tări.Avantaje și dezavantaje există în cazul fiecărui tip de dobândă, iar impactul va fi diferit în funcție de durata creditului și de suma contractată. De aceea specialiștii IMFS  oferă soluții personalizate fiecărui client în parte.Nu poți înclina balanța în favoarea unui anumit tip de dobândă, varianta optimă variind de la caz la caz, iar alegerea rămâne la latitudinea celui care dorește să contracteze un credit. De aceea o discuție cu un specialist în creditare este mai mult decât o necesitate, este un mod sănătos de a lua decizii bazate pe informații concrete, specifice perfect adaptate nevoilor tale.
Articole asemanatoare
Suna!