fbpx

IMFS

Ai nevoie de bani? Află cum refinanțezi creditele bancare existente - 35353

În terminologie economico-bancară, refinanțarea definește procesul prin care cineva dorește să solicite un nou credit, rambursând, anticipat, creditul deja existent. În general, refinanțarea este recomandată atunci când există avantaje cum ar fi: un preț mult mai avantajos, posibilitatea de a solicita o perioadă mai îndelungată de creditare, comasarea mai multor credite într-unul unic, pentru a plăti o singură rată lunară, de obicei mai mică decât rata plătită pentru celelalte credite.

Cum stau lucrurile cu refinanțarea creditelor?

În funcție de criteriile personale de eligibilitate și de băncile partenere, valoarea minimă a unui credit de refinanțare poate să difere – de la 10.000 de RON, până la peste 150.000 de RON. În ceea ce privește perioada, aceasta poate fi de la 6 la 60 de luni (se ține cont și de vârsta persoanei care solicită refinanțarea). Venitul minim acceptat este, de obicei, venitul minim pe economie, chiar dacă în multe cazuri băncile nu acceptă totuși acest venit pentru accesarea unui credit.

Dobânda poate fi fixă sau variabilă. În general, cea fixă este puțin mai mare decât cea variabilă, iar dobânda variabilă îți oferă posibilitatea de rambursare anticipată totală (sau parțială) în orice moment a creditului solicitat. Există și bănci care nu oferă posibilitatea dobânzilor fixe. Astfel, dobânda variabilă este compusă din IRCC și un procent fix al băncii, care nu poate fi schimbat de-a lungul perioadei creditului. Brokerii de credite se asigură că alegi oferta cea mai bună.

Care sunt actele necesare pentru cererea de refinanțare?

Pentru o cerere de refinanțare, ai nevoie, în primul rând, de un document de identitate. Acordul de verificare în biroul creditorului pentru a putea fi stabilită eligibilitatea, precum și acordul de verificare a veniturilor din salarii, pentru a putea stabili valoarea creditului, este necesar să fie atașate dosarului. Sunt necesare și documentele care vizează refinanțarea creditelor deținute la alte bănci, care să conțină informații despre numărul contractului, valoarea inițială și dată.

În general, este recomandat să îți refinanțezi creditul atunci când ai mai multe credite, la bănci diferite – plătești o singură dată, fără a fi nevoie să le iei pe rând, și alegi instituția pe care, după părerea ta, o consideri cea mai avantajoasă. Evident, refinanțarea este cea mai recomandată în momentul în care ai nevoie imediată de bani, cum ar fi o urgență. Pentru că nu ai cum să obții un credit bancar, singura soluție este să refinanțezi un credit (sau mai multe) deja existent.

Refinanțările făcute corect te pot scăpa de problema banilor, însă este foarte important să alegi o oferă care să se alinieze așteptărilor tale și, mai ales, situației tale financiare. Dat fiind faptul că este vorba despre situații contractuale, este foarte important să știi cu certitudine care oferă ți se potrivește cel mai bine, atât ca nevoie, cât și ca posibilitate de rambursare. Ai nevoie cineva care să te poată ajuta, pas cu pas, în acest demers, pentru a-ți satisface nevoile financiare.

Brokerul de credite se va asigura nu doar de faptul că obții oferta cea mai bună de pe piață, asta în funcție de nevoile pe care le ai, ci va fi parte integrantă a procesului de refinanțare. Domeniul economico-bancar presupune un limbaj de specialitate. Nu foarte multe persoane au accesul la acest limbaj, iar ajutorul brokerului de credite este evident. Pe lângă toate acestea, el va fi acolo de la început până la sfârșit, pentru a se asigura că totul decurge exact așa cum ar trebui.

Articole asemanatoare
Suna!