fbpx

IMFS

5 sfaturi pentru a începe anul în forță - 37945

Anul nou este aproape, iar, pe măsură ce vechiul an își ia rămas-bun, este o ocazie foarte bună să te concentrezi asupra finanțelor personale și puțin mai mult asupra educației financiare. Acesta este momentul perfect pentru a începe să-ți planifici și pui la punct viitorul financiar și pentru a lua în considerare orice schimbări pe care dorești să le faci. Fie că vrei să îți achiți datoriile sau să economisești mai mulți bani, descoperă 5 sfaturi care te vor ajuta să poți prelua controlul asupra finanțelor tale în anul care urmează!

Strategii inteligente pentru a economisi bani

Anul nou este chiar după colț, iar odată cu el vor veni și schimbări semnificative în planul tău financiar. Vei avea nevoie de o strategie inteligentă dacă vrei să economisești bani în anul care urmează, întrucât, după cum și profesioniștii o spun, va fi unul deosebit de dificil. Un plan de succes este necesar pentru a-ți păstra o perioadă mai extinsă banii câștigați de-a lungul timpului.

În primul rând, încearcă să faci un inventar al finanțelor și să-ți stabilești un buget. Analizează-ți toate sursele de venit, cheltuielile lunare (chiria, utilitățile, alimentele și cheltuielile pentru plăcerile proprii), apoi creează un buget realist, bazându-te pe toate acestea. Setează-ți o sumă fixă pentru fiecare dintre nevoile tale, hotărând cât anume vei cheltui în aceste direcții.

Stabilește-ți obiectivele și prioritățile

A-ți seta un obiectiv financiar reprezintă primul pas spre stabilitate și spre gestionarea cât mai bună a finanțelor personale. Poate dorești să-ți achiziționezi o mașină, să îți plătești în totalitate un credit sau să mergi într-o vacanță. Astfel, având un obiectiv spre care țintești, vei avea mult mai multă determinare în a pune bani deoparte în fiecare lună.

În aceeași măsură, analizează-ți prioritățile. S-ar putea să nu îți dai seama cât de mulți bani, în fiecare lună, cheltuiești. Recomandat este să-ți notezi toate cheltuielile într-o agendă, iar ulterior să analizezi care dintre acestea sunt absolut esențiale și necesare. De asemenea, încearcă să găsești alternative mai accesibile, făcând spre exemplu cumpărături online, în loc de cele fizice.

Surse variate de venit

Având în vedere tendința tot mai populară ca oamenii să se educe din punct de vedere financiar, tot mai multe persoane apelează la internet pentru a obține informații despre buget, investiții și alte aspecte legate de domeniul financiar. Nu numai că este o modalitate excelentă de a câștiga bani în plus, dar îți oferă oportunitatea și de a-i ajuta pe alții să-și gestioneze eficient finanțele.

Din acest punct de vedere, mediul online poate reprezenta o sursă extraordinară de venit. Spre exemplu, tot mai multe persoane aleg să-și deschidă o afacere online, să-și deschidă un blog și să îl monetizeze prin reclame. Există foarte multe alternative viabile de luat în considerare, iar asta înseamnă că ai putea găsi cu ușurință un domeniu care să se dovedească de succes. 

Mindset-ul și obiceiurile financiare sănătoase

A face mișcările financiare corecte în noul an poate părea destul de descurajant și copleșitor, dată fiind mai ales situația actuală. De asemenea, de luat în considerare este și faptul că ai numeroase opțiuni la dispoziție, strategii diferite de abordare. Însă cel mai bun mod de a face acest lucru este prin adoptarea unui mindset sănătos și a unor obiceiuri financiare corecte, bine gândite.

Crearea unui buget este primul pas către obținerea controlului financiar. Elaborează-ți un buget care să te ajute să ții evidența banilor în fiecare lună: pe ce anume sunt cheltuiți, cheltuielile ce nu necesită amânare, sursele de venit, oportunități de a obține sume de bani. În același timp, analizează orice domeniu în care există posibilitatea de a reduce cheltuielile sau de a opta pentru alternative mai accesibile.

Gândește pe termen lung

Acesta este momentul în care ar trebui să începi să gândești pe termen lung. Schimbările mici se pot dovedi vitale în ceea ce privește finanțele tale. În primul rând, începe să-ți faci un buget realist, bine gândit, eficient, planificându-ți modul în care dorești să-ți economisești banii în următorii doi-trei ani. Nu este vorba doar despre a pune deoparte bani în fiecare lună.

Gândește-te strategic la câți bani îți sunt necesari pentru a-ți atinge obiectivele. Fie că dorești să îți cumperi o locuință, fie că îți dorești să pleci într-o vacanță, faptul că știi exact ce fel de obiectiv de economisire urmărești, poate face diferența între succesul și eșecul tău. Pe de altă parte, achită orice datorie existentă care dăunează bugetului avut (credite, rate cu dobândă).

Să îți modifici comportamentul financiar se poate dovedi greu și descurajant, însă îți asigură o linie de dezvoltare personală evidentă. Începe noul an prin a-ți stabili obiectivele pe care dorești să te concentrezi de-a lungul acestuia și lucrează în fiecare zi pentru atingerea acestora. Cu pași mici, dar siguri, dedicare și muncă, vei fi uimit de schimbările care pot apărea în urma acestui proces.

Articole asemanatoare
Suna!