fbpx

REFINANTARE

IMFS > Refinantare

Chiar dacă oamenii din jurul nostru apelează tot mai des la credite pentru diferite tipuri de cumpărături de bunuri sau servicii, mulți ajung în situația în care nu-și mai permit să plătească ratele. 

Ce este creditul de refinanțare?

Refinanțarea unui credit presupune rambursarea anticipată a creditului actual, prin obținerea unui alt credit, care îi acoperă costurile. Cu alte cuvinte, obții o sumă de bani care te va ajuta să scapi de un credit vechi obținut de la una sau mai multe instituții financiare bancare / non-bancare.

Caracteristicile și condițiile creditului de refinanțare:

  • Perioada acordării creditului de refinanțare este cuprinsă între 6 și 120 luni pentru creditul fără garanții și între 6 -360 luni pentru creditul cu garanții;
  • Vârsta trebuie să fie cuprinsă între 20 și 70 de ani;
  • Suma de bani care poate fi obținută este cuprinsă între 630 – 225.000 lei pentru creditul fără garanții; și 10.000-300.000 euro sau echivalentul în lei pentru creditele cu garanții
  • Dobânda este fixă sau variabilă

Beneficiile creditului de refinanțare:

  • Minimizezi efortul de a face plăți lunare către mai multe instituții, printr-o plată lunară, la o singură bancă.
  • Reducerea plăților lunare. În acest caz, dorința de refinanțare este simplă și de înțeles, întrucât se dorește o singură rată lunară mai mică decât suma ratelor anterioare.
  • Poți cere o sumă suplimentară de bani pentru acoperirea unor cheltuieli neprevăzute. Spre exemplu, poți face credit de refinanțare pentru acoperirea unui credit de 60.000 euro, dar tu poți solicita băncii un credit de 75.000 euro. Astfel, cei 15.000 euro îi vei putea folosi cum dorești.

Sfaturi din partea experților IMFS de care să ții cont:

 

Refinanțarea presupune acoperirea unor costuri suplimentare, reprezentate de comisionul de analiză și/sau acordare, comisionul de rambursare anticipate, taxa pentru admiterea scrisorii de refinanțare, evaluarea imobilului etc. Așadar, principalul indicator de care va trebui să ții cont atunci când apelezi la un credit de refinanțare este DAE. Acesta este format din calcularea dobânzii + a altor cheltuieli, taxe, comisioane etc.

 

Dacă faci un credit în valută, ține cont de riscul valutar: devalorizarea leului poate duce la o creștere foarte mare a ratei lunare, în cazul unui împrumut făcut într-o monedă străină;

 

Echipa IMFS vine în sprijinul tău și te ajutăm să analizezi foarte bine toate ofertele de pe piață, a tuturor instituțiilor financiare, atât bancare cât și non-bancare. Fiind o decizie importantă, luată pe termen lung, este important să cântărești atât avantajele cât și dezavantajele oferite de fiecare bancă în parte.

 

Cu ce te putem ajuta?

Daca ai nevoie de mai multe informatii, nu ezita sa ne contactezi!

0728 515 713
office@imfs.ro

CONTACTEAZA-NE