fbpx

Cresc Veniturile Pentru Bugetari din Septembrie 2022

IMFS > Blog > Cresc Veniturile Pentru Bugetari din Septembrie 2022

Cresc veniturile angajatilor de la stat. Se pot accesa în continuare credite?

 

In contextul economic actual, destul de framântat de criza energetică, de inflație și șomaj, mulți oameni au amânat decizia de a accesa un credit, chiar și de nevoi personale din cauza incertitudinii situației la nivel global.

Totuși semnalele care ni se transmit din sfera bancară sunt pozitive. In continuare procesul de creditare este unul deschis, diferența o face doar dobânda care într-adevăr a înregistrat creșteri semnificative, mai ales în ultima perioadă.

Insă dacă încasezi venituri în mod constant, atunci rambursarea banilor împrumutați, nu ar trebui să constituie o problemă.

 

Vești bune pentru angajații de la stat începând cu 1 septembrie !

Asta înseamnă credite prietenoase și acces rapid la bani…doar la IMFS.

Așa cum am menționat deseori, specialiștii IMFS sunt aici să vă ajute cu informații și date actualizate, pentru a putea decide dacă ACUM este un moment bun de creditare sau nu.

Dacă lucrezi la stat, ai un mare avantaj  pentru că locul de muncă este considerat unul *sigur*, iar accesul la creditare va fi mai facil.

Asta nu înseamnă că cei care lucrează în mediul privat vor fi defavorizați în a accesa un credit bancar, fie el unul de nevoi personale, ipotecar sau chiar un credit imobiliar.

Majorarea salariilor angajaților de la stat se face în contextul crizei economice, care afectează și personalul din aparatul administrativ al statului. Astfel a apărut o nouă variantă a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care prevede că toţi bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii salarizării, vor primi o pătrime din diferenţa între suma prevăzută în această grilă şi salariile în plată.

Prin urmare, bonitatea celor care lucrează la stat este în continuare ridicată, datorită măsurilor speciale prin care statul își protejează angajații.

Dacă ai nevoie de un credit, la IMFS totul se desfășoară rapid și sigur pentru ca tu să poți beneficia rapid de banii.

Fie că dorești un simplu credit de nevoi personale sau ai planuri mai mari, oferta noastră este adaptată în totalitate  nevoilor specifice clienților, pentru ca împreună să creștem și să ne dezvoltăm.

Care este trendul pieței imobiliare? Cum pot accesa un credit imobiliar, chiar dacă lucrez la stat?

Specialiștii IMFS în creditare ne asigură că accesarea unui credit poate fi încă o idee avantajoasă pe termen lung. Locuințele vor înregistra creșteri de prețuri în viitor, chiar dacă acum s-a diminuat puțin goana după credite.

Studiile ne arată că românii preferă să-și investească economiile pentru a evita o devalorizare masivă. Imobillele sunt primele pe lista preferințelor de investiții fiind considerate asset-uri care nu își pierd valoarea în timp.

Ne poți solicita oricând ajutorul pentru a discuta și a elabora un plan eficient de creditare. Ne găsești aici: Contact IMFS – Solicita acum un credit online & rapid!,

 

 

A scăzut apetitul românilor pentru imobiliare?

“Dorința de a deține o proprietate nu a scăzut și astfel înregistrăm doar o mică stagnare a solicitărilor, pentru că se apropie sezonul rece și oamenii se pun cumva la adăpost de noi cheltuileli.

Per ansamblu însă cererea pentru acest tip de credite a crescut dacă e să ne raportăm la întregul an.”

Asta ne spun, experții financiari ai IMFS ca urmare a analizelor efectuate pe acest segment de creditare.

Există cerere pentru creditele imobiliare?

Contextul macroeconomic corelat cu inflație, dobânzi în creștere și scumpiri pe toate segmentele de servicii şi produse, inclusiv în piaţa imobiliară, ne determină să devenim din ce în ce mai atenţi la predicţii.

Astfel conform unui studiu realizat de o binecunoscută platformă imobiliară, prețul pe metru pătrat ar trebui să se situeze undeva în jurul valoriii de 3600-3800 de euro.

 Știm că pare o sumă imensă însă dacă e să ne raportăm la creșterile salariale care s-au tot cumulat încă din anul 2008, indicii financiari ne arată că salariile medii nete sunt cu 56% mai mari decât cele din 2008.

Institutul Național de Statistică ne furnizează date interesante, privind evoluția salariiilor.  Iată un exemplu:

“In luna aprilie 2022 salariul mediu net la nivel național era echivalentul a 800 euro, comparativ cu luna aprilie 2008 când  salariul mediu net era de 356 de euro, adică cu 444 euro mai mic.”

Aici trebuie să adăugăm un indicator economic decisiv, respectiv cursul euro din perioada respectivă, care la un simplu calcul ne arată o sumă a salariului încasat de 1.282 lei în anul 2008.

Prin urmare putem spune că nivelul veniturilor a crescut, doar că au intervenit o serie de factori perturbatori de genul recesiunii și inflației care au mai domolit cererea pentru segmentul imobiliar.

Creditele imobiliare- un subiect încă de actualitate.

După începutul războiului din Ucraina, când cererea scăzuse brusc datorită incertitudinii, piața rezidențială și-a revenit din nou, astfel încât cererea pentru creditele imobiliare este din ce în ce mai mare. Pe acest fond corelat cu creșterea costului la materialele de construcții, ne așteptăm ca în perioada următoare prețurile apartamentelor să crească, mai ales la imobilele nou construite.

Revenirea cererii de locuințe și implicit a creditării pe acest segment este confirmată și de datele oficiale publicate de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară care ne arată că în  luna martie 2022 au fost vândute, la nivelul întregii țări 72.123 de imobile, cu 23% mai multe față de luna februarie a acestui an, și cu 14% mai multe față de perioada similară a anului 2021.

Datele ANCPI arată că cele mai multe vânzari de imobile au fost înregistrate în București (14.423), Ilfov (4.626) și Cluj (4.035).

Creditele imobiliare sunt încă unele dintre cele mai căutate din portofoliul IMFS, deoarece experții în creditare depun toate eforturile pentru a obține cel mai avantajos credit pentru client. Profesionalismul și transparența sunt ingredientele succesului echipei noastre, elemente fără de care nu am fi reușit să avem peste 16894 de clienți mulțumiți.

Creditele imobiliare presupun, decizii și implicit analize economice, de aceea te invităm la o discuție, cu unul din specialiștii în creditare. Poți completa formularul aici: https://imfs.ro/ și te vom contacta în cel mai scurt timp.

La IMFS este întotdeuna simplu!

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Call Now Button