fbpx

Condiții necesare credite persoane juridice în 2023

IMFS > Blog > Condiții necesare credite persoane juridice în 2023

În ziua de astăzi, un credit poate fi ușor accesat și solicitat, pentru a-ți îndeplini nevoile pe care le ai. Cu toate acestea, înainte de a solicita unul, trebuie să te asiguri de faptul că îl alegi pe cel care se aliniază cel mai bine cu nevoile tale – atât de siguranță financiară, cât și de obiective – astfel încât să eviți situațiile neplăcute care ar putea apărea. De la credit de nevoie personale, credit pentru prima casă, până la cel pentru afaceri și întreprinderi, dispui de multe opțiuni.

Când vine vorba de persoane juridice, lucrurile nu sunt cu mult diferite față de creditarea din cazul persoanelor fizice. În general, protocolul este același, însă în cazul persoanelor juridice mai există și posibilitatea de a solicita sume mult mai mari. Bineînțeles, și obligațiile pot fi într-o oarecare măsură diferite, dat fiind faptul că o microîntreprindere cu activitate pe piață ar putea asigura un venit constant pentru împrumutat, deci posibilitatea acoperirii ratei lunare.

Iată care sunt condițiile necesare pentru a face un credit pe persoană juridică în 2023:

  • Domiciliu în România sau într-una din țările aparținând Uniunii Europene (într-o astfel de situație, creditul trebuie garantat cu ipoteci imobiliare care sunt constituite asupra a diferite bunuri imobile din țară) și cetățenie română;
  • Dovada avansului în cazul creditelor pentru care acesta este solicitat;
  • Venituri nete, dovedite, fiscalizate, care să facă evidentă posibilitatea de rambursare, dar și plata dobânzilor, comisioanelor. Pentru veniturile din salarii, verificările se fac în baza de date ANAF;
  • Prezentarea garanțiilor corespunzătoare tipului de credit ce este solicitat, comunicate de la Bancă (ipoteci în cazul creditelor ipotecare), imobiliare, de nevoi personale;
  • Să nu aibă credite restante („rău-platnic”) la banca de la care faci împrumutul sau la alte bănci de pe teritoriul României și Uniunii Europene. De asemenea, există bănci la care nu doar solicitantul trebuie să îndeplinească acest criteriu, ci și membrii familiei, respectiv alte persoane care au calitatea de codebitor/girant.
  • Comportament bun de plată în relațiile cu instituțiile de credit.
  • Vârsta maximă la finalul perioadei de creditare să nu depășească 65-75 de ani (depinde de bancă și de tipul de credit solicitat). De asemenea, și codebitorii trebuie să îndeplinească aceeași condiție de vârstă;
  • Veniturile care sunt luate în calcul: în momentul acordării creditelor de nevoi personale și a creditelor ipotecare, se pot lua în calcul atât veniturile clientului, cât și ale familiei din partea clientului.

În general, aceleași condiții trebuie îndeplinite și de persoanele fizice care solicită un credit. Pe de altă parte, în cazul persoanelor juridice, lucrurile nu sunt cu mult diferite, însă principala distincție se face în cazul tipurilor de credite care pot fi accesate. Dat fiind faptul că reprezinți o întreprindere sau orice alt tip de companie care își desfășoară activitate legală, fiscalizată, vei putea beneficia de facilități care să asigure nevoile de creditare ale activității susținute.

Există multe opțiuni și alternative la care poți apela drept persoană juridică, însă se recomandă să apelezi întotdeauna la un broker de credite care poate media întocmai relația dintre tine, ca persoană juridică, și instituția de creditare la care apelezi. De la început – solicitarea creditului – până la sfârșit – primirea acestuia – un broker se asigură de faptul că procesul decurge exact conform așteptărilor, fără a apărea situații neplăcute și neprevăzute.

Leave a Reply

Call Now Button