fbpx

Ce inseamna refinantare și care sunt condițiile

IMFS > Blog > Ce inseamna refinantare și care sunt condițiile
ce este o refinantare

1. Ce inseamna refinantare ?

 Refinanțare se traduce prin accesarea unui credit nou, pe noua perioada de timp si in condiții de dobânda actuale, si plata creditului sau a creditelor existente.

2. Beneficiile unui refinantari ?

 Avantajele substanțiale ale refinanțării sunt acelea ca îți poate scădea rata cu pana la 70% cât și accesarea unui sume suplimentare in cadrul aceluiași imprumut.

 De cele mai multe ori, clienții noștri apelează la  acest produs pentru accesarea unei sume suplimentare.

 Un alt beneficiu pe care îl are aceasta facilitate este ca scapi de ratele lunare de plata la mai multe bănci, evitând astfel sa te confrunți cu eventuale intarzieri de plata.

 De cele mai multe ori, cumularea creditelor îți poate aduce si o scădere semnificativă a ratelor de dobânda. Un aspect foarte import este acela ca dobânda unui credit este invers proporțională cu valoarea acestuia.

 3. Condiții de refinantare.

 Pentru o accesare a produsului de refinanțare este necesar sa îndeplinești aceleași condiții ca si in cadrul accesării unui credit nou.

 Fii ca vorbim de un credit nou fie de refinanțare, trebuiesc îndeplinite cumulativ condiția de fico si profilul de client, in functie de tipul de credit:

 3.1 Ipotecar

 Refinanțarea unui credit ipotecar este posibila! Trebuie avut in vedere costurile cu transferul ipotecii către noua banca și costurile unui contract nou ipoteca si evaluare imobil.

 3.2 Nevoi personale

 Ca si in cadrul unui credit nou, refinanțarea unui credit de nevoi persoanele este un proces rapid care poate dura pana la 72 de ore.

Pentru a refinanța creditele existente trebuie sa prezintă contractele creditelor sau adrese de refinanțare ale acestora.

 4. Pași pentru o refinantare.

Primul pas este efectuarea unui calcul preliminar in baza informațiilor din biroul de credit si ANAF.

Singurul document necesar este ci’ul si prezenta ta fizica in sediile noastre pentru semnarea acordurilor.

Preaprobarea creditului se poate face si pe loc, urmând sa îți dam un rasouns final in cel mult 24 de ore.

După preaprobarea creditului sunt necesare documentele creditelor ce se doresc refinanțate.

Toate documentele sunt transmise in centrală băncii si primim aprobarea finala in cel mult 24!l de ore de la completarea si semnarea dosarului.

 Tot după aprobarea finala, banca la care este accesat creditul nou, achita creditele existente, urmând sa îți acorde in contul curent si suma suplimentară dacă aceasta a fost cerută.

4.1  Refinantare la aceeași banca.

 Refinantarea unui credit la acceasi banca este de cele mai multe ori cea mai simpla solutie prin care poti accesa o suma suplimentara. Aceasta se realizeaza la banca unde ai deja creditul existent.

Procededeul este simplu, se acceseaza un credit nou, pe o noua perioada si cu o dobanda actualizata si se inchide creditul existent.

De cele mai multe ori refinantarea interna a unui credit se poate realiza si pe loc, fara alte drumuri la banca.

 4.2 Refinantare la o alta banca.

 Refinantarea unui credit la alta banca este de cele mai multe ori cea mai avantajoasa solutie de finantare. Bancile sunt interesate de atragerea clientilor noi si aplica dobnada refusa in cazul refinantarii unui credit existent.

Procedeul este aproape acelasi ca si in cazul refinantarii interne, singura mentiune este accea ca dupa ce se realizeaza refinantarea va trebui sa mergi la banca unde ai avut creditele sis a soliciti inchiderea lor.

 5. Cand se poate face o refinantare?

Orice credit se poate refinanta intern sau extern dupa plata unei rate, mai precis dupa 30 de zile de la acordarea lui.

Care este efectul refinanțării asupra scorului de credit.

In cadrul refinantarii scorul fico poate fi influentat pozitiv sau negativ.

Depinde exclusiv de suma acordata/ perioada si daca acesta a fost acordat la o banca sau IFN.

 6. Cum poți sa calculezi suma pe care o poti refinanta?

Poti accesa calculatorul de credite de pe site-ul nostru pentru a face un calcul orientativ al sumei maxime la care te incadrezi.

Din suma maxima este necesar sa scazi suma refinantata si va rezulta suma de bani suplimentara cu care vei ramane dupa refinantare.

1 Response

Leave a Reply