fbpx

Ce este recomandat să alegi: Credit Ipotecar sau Credit Imobiliar

IMFS > Blog > Ce este recomandat să alegi: Credit Ipotecar sau Credit Imobiliar

Când vine vorba de cumpărarea unei proprietăți, multe persoane sunt nevoite să obțină un împrumut pentru a-și putea finanța achiziția. În această situație, două tipuri de împrumuturi pot fi luate în considerare: creditul ipotecar și creditul imobiliar. Alegerea corectă și cea mai potrivită poate fi dificilă, dar în cele ce urmează vom analiza avantajele și dezavantajele fiecăruia, pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie în cazul tău.

Creditul ipotecar este un tip de împrumut în care creditorul își asigură înapoierea prin utilizarea proprietății ca garanție. Acest lucru înseamnă că dacă nu vei putea să plătești înapoi împrumutul, creditorul are dreptul să vândă proprietatea pentru a recupera banii. Iată câteva avantaje ale creditului ipotecar:

  • Rata dobânzii este mai mică decât cea a creditului imobiliar. Aceasta se datorează faptului că creditorii consideră că împrumutul ipotecar este mai sigur, datorită faptului că proprietatea servește ca garanție.
  • Perioada de rambursare a împrumutului poate fi mai lungă, ceea ce face ca ratele lunare să fie mai mici. Acest lucru poate face mai ușor să gestionezi datoria și să îți păstrezi alte cheltuieli sub control.
  • Suma împrumutată poate fi mai mare decât cea la un credit imobiliar. În general, creditorii vor oferi un împrumut mai mare pentru un credit ipotecar decât pentru un credit imobiliar.

Există, de asemenea, și dezavantaje ale creditului ipotecar, iar acestea trebuie luate în considerare înainte de a lua o decizie finală:

  • Ai nevoie de o garanție în formă de proprietate. Aceasta poate fi o problemă dacă nu deții încă o proprietate sau dacă proprietatea pe care o deții nu este încă evaluată la un preț suficient de mare pentru a fi acceptată de creditor.
  • Procesul de aprobare poate fi mai lung și mai complicat decât la un credit imobiliar. Acest lucru se datorează faptului că creditorul trebuie să evalueze proprietatea și să se asigure că aceasta este suficient de valoroasă pentru a acoperi costul împrumutului.
  • Dacă nu plătești înapoi împrumutul, riști să pierzi proprietatea. Acesta este un dezavantaj major, care trebuie luat în considerare încă de la început.

Creditul imobiliar este un tip de credit extrem de similar cu cel ipotecar, singura diferență fiind cea că vei putea garanta și cu alte imobile decât cel pentru care îți vei accesa creditul. Acest împrumut bancar este de obicei folosit pentru a renova, achiziționa sau construi o locuință nouă. Astfel că pentru a-i oferi o garanție băncii că îți vei plăti datoria, poți garanta cu alt imobil personal.

Avantajele sunt că ai mai multe opțiuni pentru care să utilizezi suma primită și dosarul este aprobat mai rapid. La fel ca în cazul creditului ipotecar, va trebui să ai un avans de minim 20%, să obții venituri stabile dovedite prin documente. Dezavantajul major este faptul că dobânda poate crește în funcție de fluctuațiile pieței financiare.

Ambele tipuri de credite au avantaje și dezavantaje, dar depinde doar de tine să alegi ce ți se potrivește mai bine.

Leave a Reply

Call Now Button