fbpx

IMFS

Totul despre veniturile pasive. Cum poți obține venituri pe timp de criză?

Siguranța financiară pe termen lung este ceea ce ne dorim cu toții la un moment dat. Insă pentru a ajunge acolo este necesar să generăm o serie de venituri pasive, pentru ca să fim mai aproape de visul nostru și implicit de libertatea de a alege ce facem cu timpul liber pe care îl câștigăm. Inainte de toate se cere să clarificăm termenul de venit pasiv. Venitul pasiv îl reprezintă un venit pe care o persoană îl înregistrează în urma unor activități pe care nu le desfășoară în mod concret. Altfel spus persoana în cauză doar încasează niște bani, ca urmare a unor investiții demarate anterior. Cum toții ne dorim independență financiară, dar ca să ajungem să trăim numai din venituri pasive este o cale lungă care presupune investiții și o disciplină financiară de excepție.

Venit activ sau venit pasiv… care este diferența între cele două tipuri de venituri?

Mulți dintre noi considerăm că veniturile active se obțin numai din salarii iar veniturile pasive sunt destinate doar celor norocoși, care au avut moșteniri sau famiilor bogate care dețin mai multe proprietăți și ca urmare acești oameni nu mai trebuie să muncească, ci le vin banii din toate părțile. Specialiștii IMFS ne spun că privim situația în mod eronat, iar cele două modalități de câștig vor fi exemplificate mai jos.

 Ce sunt veniturile active?

Se definesc ca fiind câștigul ca urmare a unei activități zilnice, constante. In urma întreruperii acestei activități, chiar și temporar poți pierde bani. Acestea sunt veniturile obținute în urma unui job, în mare parte sau a unei activități liberale.

Ce sunt veniturile pasive?

Este acel tip de câștig pe care îl obții chiar dacă nu ai o activitate constantă. Altfel spus, dacă te hotărăști să întrerupi orice tip de activitate și decizi să călătorești spre exemplu, acest venit pasiv îți va genera o sumă de bani pe care o vei primi constant.

Modalități prin care pot obține venituri pasive, chiar și în situații de criză

1. Cumperi un apartament și îl dai în chirie

Este una dintre cele mai utilizate metode de venit pasiv. Pentru ca visul să devină realitate, ai nevoie de bani sau poți apela la un credit. Specialiștii IMFS ne spun că există metode prin care putem apela la un credit imobiliar și astfel să plătim ratele cu banii încasați de pe chiria imobilului. Ulterior, la finalul perioadei de creditare, proprietatea îți aparține. Pentru mai multe detalii referitoare la posibilitatile de creditare, poți accesa aici.

2. Dacă ai abilități de scriere și editare, poți dezvolta un blog

Durează ceva timp și efort până ajungi să câștigi din acest tip de activitate. E nevoie de multă muncă și de o determinare excepțională ca lucrurile să funcționeze. Astfel va trebui tot timpul să găsești informații noi, de actualitate ca blogul să fie de interes și cititorii sa revină. Astfel putem spune că acest tip de activitate este similară cu un job, dar ai libertatea de a scrie de unde vrei tu.

3. Poți opta pentru cursuri de trading sau investiții la Bursă sau în criptomonede

Investițiile la Bursă pot reprezenta un venit pasiv și cu un mic efort îți pot genera un venit destul de bun, dacă investești smart. Pentru a avea succes va trebui să studiezi și să-ți faci propria ta strategie. Asta înseamnă efort, timp de studiu și documentare, însă și rezultatele pot fi spectaculoase. Incepe cu sume mici, testează și apoi decizi dacă acest lucru este potrivit pentru tine sau nu. In ceea ce privește piața criptomonedelor, aceasta este extrem de volatilă, așadar ai nevoie de o perioadă de studiu îndelungată, cursuri pentru a înțelege ce înseamnă astfel de investiții. Fără minine cunoștințe, aceste piețe nu ar trebui abordate deoarece se pot pierde bani foarte ușor. Dacă îți dorești venituri pasive, dar fară un risc mare atunci titlurile de stat pot fi o varianta prietenoasă.

Venituri din cursuri on line? Este posibil acest lucru?

Iți poți valorifica experiența, prezentând cursuri și webminarii on-line. In primul rând trebui să fii specialist pe un domeniu şi să cunoşti foarte bine toate trucurile şi toate detaliile. Nu poţi începe să realizezi un webinar/curs despre un domeniu pe care nu l-ai practicat şi despre care nu ai habar, dar *o să te descurci tu cumva*. Nu uita însă că vei cere o sumă de bani pe aceste cursuri, iar acestea vor avea succes doar dacă aduc un plus de informație de calitate, față de alte cursuri existente pe piață.

Venituri din promovare sau afiliere

Poți câștiga bani înapoi sau chiar o serie de reduceri importante, urmărind perioade de promoții când poți face recomandări sau * promovări* iar în schimb poți beneficia de un procent care ți se întorce sub forma de voucer cadou sau chiar o reducere considerabilă la o viitoare comandă.

Venituri din fotografii

Chiar dacă ți se pare o glumă, chiar poți face bani din această activitate. Sunt zeci de platforme, unde îți poti face un cont și descărca fotografii. La fiecare descărcare vei primi bani, așadar îți poti explora și pasiunile, ieșind mai mult în aer liber și surprinzând momente frumoase pe care să le valorifici ulterior.

Cel mai bun venit pasiv este investiția în tine!

Indiferent de domeniul în care te-ai gândit să investești, tu ești cel care trebuie să fie principalul beneficiar al acestor investitți. Educația este cea mai complexă resursă, astfel cursurile, cărțile sunt un motor care îți vor pune în mișcare ideile pentru investiții inteligente și de durată.

Articole asemanatoare
Call Now Button