fbpx

IMFS

Creditele reprezintă soluții monetare imediate, destul de ușor de accesat și eficiente. În cazul în care ai nevoie de o sumă mare de bani, o poți solicita imediat de la o bancă sau un creditor de altă natură, însă doar dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate. Cu alte cuvinte, trebuie să dovedești faptul că vei putea rambursa creditul făcut pe un anumit număr de ani, deci dispui de un venit constant astfel încât să acoperi această obligație contractuală.

Cu toate acestea, a solicita un credit poate presupune și numeroase situații neașteptate. Prima și cea mai obișnuită este aceea de a nu-ți mai putea respecta obligațiunile de rambursare, ceea ce înseamnă taxe și penalizări suplimentare – în cele din urmă, poți ajunge în situația în care vei plăti mult mai mult față de cât ai fi plătit dacă plăteai lunar rata la credit. Astfel de situații, deși nedorite, sunt absolut normale. Iată ce trebuie să știi de la început despre risc!

Când știi că ești pregătit să soliciți un credit?

Înainte de toate, este foarte important să ai un loc de muncă stabil. Mai mult decât atât, acesta ar trebui să-ți permită venituri constante pe o perioadă cel puțin imediată după acordarea acestui credit. De asemenea, este la fel de important să iei în considerare faptul că rata lunară de plată către creditor îți va afecta dinamica financiară obișnuită, astfel încât trebuie să-ți calculezi din timp, corect și eficient, cheltuielile, încercând să le limitezi cât mai mult posibil.

Asigură-te că dispui de un avans (cât de cât) considerabil

Pentru a evita situațiile neplăcute (imposibilitatea de a plăti într-o lună sau chiar mai multe) se recomandă să te asiguri că ai pus deoparte un avans cât mai mare, care să permită un credit nu doar mai mic, ci și certitudinea că ai la dispoziție o sumă lunară pentru a-ți plăti rata. De altfel, dacă respectivii bani sunt puși deoparte strict pentru rata la credit, este de dorit să rămână strict pentru astfel de situații, pentru a evita alte eforturi financiare deosebit de solicitante.

Dobândă fixă sau dobândă variabilă?

Trebuie să știi că există multe alternative din care poți alege – pentru a o alege pe cea mai bună pentru tine, este recomandat să te consulți cu un broker de credite. El te va consilia, îți va pune întrebări și va reuși să-ți înțeleagă nevoile, asigurându-te că te pune în contact cu cel mai bun creditor, adaptat posibilităților și capacităților tale financiare. De asemenea, va media întregul proces de creditare: de la contactul cu banca, până la virarea sumei dorite în contul bancar.

În general, se recomandă creditele cu o dobândă fixă în prima perioadă a acestora. În primii ani de creditare, rata va fi fixă, aliniindu-se cu așteptările persoanei creditate. Cu alte cuvinte, poți planifica dinainte un plan de plată și altele de acest gen. Deși dobânda fixă este în general puțin mai mare decât cea variabilă, diferența reușește totuși să îl acopere pe client și să îi ofere drept avantaj faptul că este în siguranță față de fluctuația anumitor indici de referință (cum e IRCC).

Dat fiind faptul că creditarea este făcută pe o perioadă lungă de timp, vor exista numeroase, dar și diferite cicluri economice. Pe o perioadă mai lungă, dobânzile vor crește, ceea ce înseamnă că nu vor rămâne la un nivel minim (cum poate sunt în momentul solicitării creditului). Drept urmare, acea sumă de bani în plus care trebuie plătită pentru creditele fixe provine din astfel de scenarii: creșterea dobânzilor variabile.

Articole asemanatoare
Call Now Button