fbpx

IMFS

Money management pentru un Crăciun fericit - 32142
A avea o situație financiară bună nu înseamnă doar să ai stabilitate financiară, ci mult mai mult decât atât: înseamnă să fii cumpătat, să știi cum să-ți gestionezi resursele financiare și, în același timp, să știi cum să speculezi piața și dinamica acesteia.Nu trebuie să fii un geniu al matematicii pentru a ști cum să-ți manageriezi venitul lunar. Trebuie doar să fii consecvent și serios. Foarte multe persoane se luptă cu probleme de gestionare a banilor, chiar dacă au un venit lunar ridicat.Abilitățile financiare se traduc printr-un spectru efervescent de abilități: modul în care alegi să îți cheltuiești banii poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții tale.Astfel, fie poți ajunge ca banii tăi să facă alți bani, fie te regăsești într-un punct mort în care ești plin de datorii, facturi neplătite și nevoi din ce în ce mai presante.În perioada sărbătorilor, când trebuie să investești bani în cadouri, este descurajant să-ți dai seama că nu ai suficiente economii disponibile.Descoperă 4 sfaturi utile și practice privitoare la money management pentru un Crăciun cu adevărat fericit!

1.      Optează pentru un buget de cheltuieli

Multe persoane nu își setează un buget lunar pentru că nu vor să treacă prin ceea ce ei cred a fi un proces obositor, plictisitor de enumerare și adunare a cheltuielilor, apoi de optimizare a investițiilor.Dar dacă nu te descurci cu banii, deseori acest lucru se datorează faptului că faci cumpărături impulsive și nu reduci cheltuielile așa cum sugerează orice carte de educație financiară.S-ar putea să fii surprins de faptul că atât timp cât îți setezi un buget lunar vei reuși să pui deoparte îndeajuns de mulți bani pentru a face investiții de impact.

2.      Setează o limită pentru „cheltuielile de plăcere”

Aici este vorba despre ieșirile în oraș care vin, la pachet, cu anumite cheltuieli neașteptate.Este normal ca, din când în când, să-ți faci pe plac cumpărându-ți o nouă haină, mâncând în oraș și ieșind la un film.Totuși, pentru astfel de situații, încearcă să-ți setezi un buget limitat, pentru a nu risca să cheltui mare parte din economiile strânse deja.Actualizează-ți bugetul în funcție de nevoi și, în primul rând, încearcă să faci diferența între „dorință” și „necesitate”.

3.      Ține un jurnal al cheltuielilor

Încearcă să-ți faci un obicei din a scrie într-un jurnal care sunt cheltuielile tale lunare. Facturi, rate, întreținere, și „achiziții mici”.Tocmai aceste „achiziții mici” sunt cele care de obicei creează probleme. Se adună rapid și, înainte să-ți dai seama, ți-ai depășit bugetul propus.De exemplu, păstrează întotdeauna chitanțele, notează achizițiile într-un jurnal de cheltuieli și depune eforturile necesare pentru a exclude anumite cumpărături sau a opta pentru alternative mai accesibile ca preț.

4.      Plătește la timp facturile

Un lucru absolut esențial este să-ți plătești facturile cât mai rapid. Dacă nu faci acest lucru în timp util, s-ar putea ca valoarea lor să crească prin adăugarea penalizărilor.Este foarte important ca în fiecare lună să setezi buget pentru facturi pentru a nu risca să ajungi în situații neplăcute.Din acest punct de vedere, a-ți plăti la timp facturile (sau alte obligații contractuale) este absolut vital pentru a putea economisi în fiecare lună.Înainte de toate, este importantă decizia de a-ți seta un buget pe care să îl respecți cu strictețe.Încetul cu încetul, vei ajunge să economisești sume tot mai mari de bani, astfel încât perioada sărbătorilor să nu te ia prin surprindere fără nicio sumă de bani în contul de economii.
Articole asemanatoare
Suna!