Cum faci față cheltuielilor noului an școlar?
Inceperea noului an școlar este pentru copii unul dintre cele mai emoționante momente, dar pentru părinți poate fi un motiv de stres și îngrijorare privind cheltuielile și bugetul familiei.
Cum poți să faci față cheltuielilor de la început de septembrie, când și cămara trebuie umplută pentru iarnă?
Este adevărat că sunt multe de cumpărat pentru începerea școlii, și fiecare părinte își dorește tot ce e mai bun pentru copilul lui, însă și aici situația trebuie privită obiectiv din mai multe puncte de vedere.
Specialiștii IMFS ne ajută cu o serie de sfaturi menite să facem față provocarilor noului an școlar.
Astfel cu un pic de organizare lucrurile se pot rezolva ușor și nu trebuie să cheltuim exagerat, doar pentru că dorințele copiilor sunt multe.
Un credit de nevoi personale te poate scoate din impas, la început de an școlar
Pentru că lista de rechizite este lungă, iar ghiozdanul trebuie să conțină toate cele necesare, creditul de nevoi personale este o alternativă prietenoasă, ca să faci față provocărilor lunii septembrie. Mai multe detalii și informații poți obține aici https://imfs.ro/credit-de-nevoi-personale/.
Acest tip de împrumut este special conceput pentru astfel de situații, când avem nevoie de o sumă de bani suplimentară pentru a trece cu bine o perioadă în care suntem nevoiți să cheltuim puțin mai mult pentru școală. Să nu uităm, că cea mai bună resursă pentru a progresa este educația. Altfel spus putem privi aceste cheltuieli ca pe o investiție ce o facem pe termen lung. Vezi și articolul despre educația financiară, atât de necesară la orice vârstă: https://imfs.ro/de-ce-este-nevoie-de-educatie-financiara/
Rechizitele sunt primele pe lista de cumpărături, însă nu trebuie să cumperi exagerat.
La început de an vei primi o listă cu materialele școlare pe care trebuie să le achiziționezi. Ședințele cu părinții sunt de altfel utile și e necesar să participi pentru a putea discuta în privința rechizitelor, a manualelor și materialelor auxiliare.
In funcție de cerințele profesorilor, un caiet dedicat materiei este suficient pentru început. Nu trebuie să cumperi exagerat ci ceea ce este pe lista primită sau dacă nu ai primit una, un caiet la fiecare disciplină este tot ceea ce trebuie.
Lista lungă a școlarului, poate fi un motiv de bucurie, în cazul în care eficientizezi modul de a cumpăra.
Aici este nevoie de o adevărată stategie, deoarece este recomandat ca aceste cumpărături să le faci împreună cu copilul.
Știm cu totii că își doresc lucruri multe, deseori scumpe. Insă cu tact și răbdare i se poate explica copilului că acum se fac cumpărăturile de pe listă, dar putem trece pe lista de dorințe ghiozdanul sau penarul preferat.
Aici intervine rolul părintelui de a gestiona situația și de a face diferența între dorințe și nevoi.
Cumpărăm ceea ce e pe listă, nu mai mult!
Dacă veți da curs dorințelor copilului vă veți alege cu un coș imens de cumpărături și o sumă de bani cu multe zerouri.
Știm că lista e lungă, însă pentru inceput nu are nevoie decât de un ghiozdan (care nu trebuie schimbat în fiecare an, că nu mai e la modă), penar cu câteva creioane carioci, stilou…și cam atât.
Sigur mai sunt mici alte obiecte de genul blocului de desen, al pensulelor și chiar a unei cărți de colorat…însă lista cu strictul necesar se poate opri aici.
Nu uitați că manualele se primesc gratuit, doar auxiliarele se vor comanda ulterior, în cazul în care se agreează acest lucru în cadrul ședințelor cu părinții.
Ideal ar fi să rămâneți cu o sumă de bani care să vă permită să comandați odată cu clasa, acele cărți pentru că altfel veți cheltui în plus pe comandă și transport, sau poate exista situația în care va trebui să așteptați pentru acea carte o vreme.
Cu uniformă sau fără uniformă?
Purtarea uniformei reprezintă cartea de vizită a instituției de învățământ, cât și a școlarului. Aceasta diferă de la o instituție de învățământ la alta, și dacă face parte din regulile interne ale școlii, nu prea ai cum să renunți la comandarea ei.
Cât costă o uniformă școlară?
Răspunsul nu e atât de important, din moment ce ai la îndemână creditul pentru nevoi personale, pe care poți să-l folosești tocmai pentru ca aceste situații să nu te găsească nepregătit. Dacă în cazul rechizitelor, se mai pot face mici economii, suma pentru uniforma școlară este una standard, care diferă de la caz la caz.
Creditul de *septembrie* -un împrumut prietenos atunci când ai nevoie de..un pic mai mult.
Lista pentru școală nu se oprește doar la rechizite, ghiozdan nou sau uniformă. Școlarului îi vor fi necesare o serie de articole precum echipament sportiv (trening) încălțăminte sport, ghete pentru toamnă, pantaloni, un hanorac sau o jachetă pentru zilele răcoroase. Lista poate fi lungă, în funcție de buget dar și de dorințe
.
La IMFS creditul de nevoi personale este dedicat unor astfel de cheltuieli care să te ajute să duci la bun sfârșit această perioadă un pic mai stresantă din punct de vedere financiar.
Iți garantăm că ratele vor fi prietenoase și vei putea rambursa împrumutul fără probleme.
Tot ceea ce ai de făcut este să ai pus la punct un plan și să stabilești care sunt produsele strict necesare pentru școală.
Noi suntem aici să te ajutăm să depășești mai ușor această etapă. Folosește formularul pentru ca un specialist IMFS să ia în cel mai scurt timp legătura cu tine. https://imfs.ro/contact/
Pregătește lucrurile din timp, pentru că luna septembrie e aproape…